fbpx

אסף שני, גישור פנים ארגוני ועסקי, סדנאות ניהול קונפליקטים ומו"מ, ייעוץ למנהלים

ולוג

לקונפליקטים יש נטייה להתרחב – מקונפליקט בין שני אנשים לקונפליקט של שתי קבוצות. כל אחד מהמעורבים "מצרף" את הקבוצה שלו והופ! יש לנו קונפליקט בין קבוצות…

הטיפ בשני בניהול מו"מ הוא… לנהל מו"מ! היכולת להתגבר על הקושי שמגולם בניהול מו"מ יגרום לכם להרוויח כמויות של כסף שספק אם אתם מרוחים בכל דרך אחרת.

מה כוללות "מיומנויות גישור" ואיך ניתן ליישם אותן בחיי היום יום של כולנו? רמז: החיים של כולנו רצופי קונפליקטים יום יומיים שניתן לגשר – כן, כן, כצד ישיר לסיטואציה…

כשמתגלע קונפליקט, לעיתים ברמה של משבר, בין ארגון/בעל עסק ללקוח שלו, הנטייה של הראשון הוא לעשות פעולות שמחריפות את הבעיה. איך מטפלים במשברים מול לקוחות ומשמרים אותם בסרטון הבא.

אנשים נוטים לבלבל בין גישור לבין פישור. למרות שהם נשמעים די אותו הדבר, הם שונים האחד מהשני בתכלית השינוי. פישור הוא כלי שמתאים למערכות יחסים חד פעמיות ולכן שימוש בו בסביבה ארגונית הוא מתכון לאסון.

אנשי מכירות מגשרים? רגע, גישור זה לא ההליך הזה במקום ביהמ"ש. כן, גישור הוא גם הליך ליישוב סכסוכים והוא גם כלי רב עוצמה בידיו של איש מכירות שאם ישכיל "לגשר" את הפער בינו לבין הלקוח, ימכור הרבה יותר.

האם אתם/ן מנהלים מו"מ ם הילדים שלכם? "ובכן…" תגידו "יש מצב שאפשר לקרוא לדיאלוג שלנו איתם בנושאים של זמן מסכים, סידור החדר וש"ב כמו"מ…" אז זהו, שהטענה שלי שהורים לא באמת מנהלים מו"מ עם הילדים שלהם. אם אכן כך, זה מסביר למה אנחנו לא מיטיבים להשיג את המטרות שלנו מולם.

תזכרו בקונפליקט האחרון שהיה לכם ותיווכחו שהצד השני היה לא ברור – לא יכולתם להבין את נקודת המבט שלו. הצורך להבין הוא מכשול, גם מכוון שאין צורך להבין את הצד השני כדי לפתור את הקונפליקט וגם כי אין סיכוי שבמהלך קונפליקט תבינו את הצד השני. הרצון להבין הוא אשלייה.

כשחבר/ה מגיע אליכם עם בעיה, מה אתם עושים? באיזו מידה אתם מסכימים איתם, תומכים בנקודת המבט שלהם ומציעים להם פתרונות? אם אתם עושים א כל אלו, אתם לא בהכרח חברים טובים… יש דבר מה אחר, במישור אחר לחולטין, שנכון לעשות מול חברים כשהם בצרה.

אם אתם בקונקפליקט, רוב הסיכויים אתם משחקים פינג פונג. מה הכוונה בפינג פונג ועד כמה זה הרסני.

שיחות נזיפה הן כלי ניהולי נפוץ רק שהוא כ"כ לא יעיל… הנזקים הסביבתיים שהן גורמות עולים על התועלת לכאורה שיש להם. בסרטון אני מסביר את הבעיתיות (שדי מובנית מאליה) ומציע דרך יעילה יותר לקיים שיחות מקדמות.

יש קונפלקטים שלא ניתן, וגם לא רצוי, לפתור. חלק מאותם קונפליקטים מובנים מתקיימים בארגונים – למשל הקונפליקט בין המכירות לפיתוח. הסבר על קונפליקטים מובנים בסרטון.

דילוג לתוכן