fbpx

אסף שני, גישור פנים ארגוני ועסקי, סדנאות ניהול קונפליקטים ומו"מ, ייעוץ למנהלים

ולוג

מרגישים שאתם מתפשרים יותר מידי? אז כנראה שאתם צודקים כי רובנו באמת מתפשרים יותר מכפי שנכון ומדויק לנו. בהבנה ויישום כמה עקרונות פשוטים אפשר להפחית את כמות הפשרות הבלתי הכרחיות בחיים של כולנו.

גישור זה Win-Win נכון? אז לטענתי לא, ממש לא! איך יכול להיות? פשוט, אנשים בקונפליקטים לא מסוגלים לחשבו במושגים משתפים. אז מה כן נכון? כנסו לסרטון ותראו.

אנשים נוטים לבלבל בין גישור לפישור רק שהם שני הליכים שונים בתכלית השינוי. בהליך גישור המגשר אינו מעורב בתוכן ובהליך הפישור כן – ההבדל הזה מהותי מאוד ומשליך על תחוושת המעורבים, איכות התוצאה ומשך ההליך.

לדבר באופן חיובי אין פירושו לדבר על הטוב. בהקשר של קונפליקטים זה קשה עד בלתי אפשרי. בדיבור חיובי אני מתכוון למה אתם כן רוצים שיקרה (בשונה ממה לא). המיומנות הזו הינה קריטית!

רוב האומללות האנושית היא מעשי ידינו. איך, למה? בגלל מנגנון הציפיות שלנו שאם נדע לנהל אותו (ואני לא מתכוון ללצפות פחות), נסבול פחות.

שיחות משוב בפורמט "הכריך" משמעו שתי שכבות של מחמאות (אחת בהתחלת השיחה והשניה בסיומה) כשבאמצע יש שכבה של ביקורת… זה מודל ארכאי וממש לא יעיל. קבלו מודל יעיל הרבה יותר.

מה הקשר בין עגלות בסופר לבין שיתוף פעולה? הקשר הוא שהעגלות בסופר מראות את הכל הבסיסי בשיתוף פעולה. מוזמנית לצפות כדי להבין למה לא משתפים אתכם פעולה ואיך לשנות את זה.

נניח שאם מנהלים שיחה עם מישהו ו.. הוא לא ממש אומר אמת… האם נכון לומר לו "הי! אתה משקר!" (זו שאלה רטורית). אז איך נכון להתעמת עם שקרנים?

מכירים את זה שבמהלך קונפליקט אתם נכנסים ל"בונקר רגשי"? כאילו, "אני לא מדבר איתו/ה כי הם העליבו/פגעו/הכעיסו אותי". כל כך אנושי וכל כך לא מקדם…

,

"הלקוח תמיד צודק" או "הלקוח לא תמיד צודק אבל הוא הלקוח" הם משפטים שנשמעים הרבה בעולם של שימור לקוחות ושירות. רק שהמשפטים הללו שגויים מיסודם.

לקונפליקטים יש נטייה להתרחב – מקונפליקט בין שני אנשים לקונפליקט של שתי קבוצות. כל אחד מהמעורבים "מצרף" את הקבוצה שלו והופ! יש לנו קונפליקט בין קבוצות…

הטיפ בשני בניהול מו"מ הוא… לנהל מו"מ! היכולת להתגבר על הקושי שמגולם בניהול מו"מ יגרום לכם להרוויח כמויות של כסף שספק אם אתם מרוחים בכל דרך אחרת.

דילוג לתוכן