fbpx

אסף שני, גישור פנים ארגוני ועסקי, סדנאות ניהול קונפליקטים ומו"מ, ייעוץ למנהלים

ולוג

מהי המניפולציה הכי "מלוכלכת" שאנחנו יכולים לעשות לצד השני במהלך מו"מ, תהליך מכירה או ניהול קונפליקט? איזו מניפולציה הכי יעילה בהשגת אינפורמציה, תוך שמירה עליכם וגם נותנת לצד השני תחושה טובה? התשובה עשויה להפתיע אתכם.

אחד החוקים בכל מה שקשור לבעיות (וקונפליקטים נופלים בקטגוריה הזו) הוא: "מה שלא יטופל כשקטן, יטופל כשגדול". בעיות לא נפתרות מאליהן אלא מחריפות – מוזמנים לצפות.

השמנה וניהול קונפליקטים… מה הקשר? הקשר הוא בכך שבכל הקשור לניהול המשקל שלנו ולניהול הקונפליקטים שלנו יש פער בין מה שאנחנו מבינים שאנחנו צריכים לעשות לבין מה שאנחנו עושים בפועל… מהו הפער הזה ומהי סיבתו בסרטון הבא.

איך מגשר מסייע לצדדים לקונפליקט להיחלץ מהעבר אל ההווה ומשם אל העתיד

אנשים עם אגו נוכח, קשים לניהול? או אולי להיפך…? בואו תראו למה, ברגע שאתם מבינים מהו אגו, זה קל יותר מכפי שאתם חושבים.

תכלס, כולנו חיים למען יצירת אימפקט – שינוי בחייהם של אנשים אחרים. רק ש… מה אתם עושים כאשר "אותם אנשים" מסרבים לשתף אתכם פעולה…

מיומנויות גישור הן כלי מעולה בארגז הכלים שלכם ליצירת אימפקט. ראו איך.

בכל ארגון יש את אנשי ה-'כן' ואת אנשי ה-'לא'. לא חדובר חלילה באבחנה בין אנשים טובים ורעים אלא במהות תפקידים שונה שיוצרת קונפלקט חשוב בארגון.

עיקרון ה-90-10 אומר שמה שקורה לנו "בחוץ" תלוי ב-90% ממה שקורה לנו "בפנים" (ורק 10% קשור ל"בחוץ"). ההבנה, ויותר מזה, היכולת ליישם את העיקרון במהלך קונפליקט יחולל שינוי דרמטי בחייכם.

מהי גמישות מחשבתית ולמה היא קריטית בניהול מו"מ וקונפליקטים בסרטון שלפניכם.

יש כמה עקרונות במו"מ שאם נעתיק אותם למו"מ שאנחנו מנהלים עם הילדים שלנו, נוכל להשיג הרבה יותר. וב"הרבה יותר" אני מתכוון גם לכך שהאנשים שהכי חשובים לנו ירגישו טוב יותר בתום המו"מ…

עדות לטיפשותו של המין האנושי אנחנו יכולים למצוא בקונפליקט האחרון שהיה לנו. טיפשות במובן הזה שניהלנו את הדברים באופן שלא ששירת את המטרות שלנו. טיפשים כבר אמרנו לא…?

פרדוקס הקירבה אומר שככל שאנשים קרובים וחשובים לנו יותר, כך הם ישלמו מחיר גבוה יותר במהלך קונפליקט. לא הגיוני נכון? לכן זה פרדוקס… רק שהבנה שלו תאפשר לכם לא ליפול לתוכו.

דילוג לתוכן