אנטומיה של מלכודת/קונפליקט
קונפליקטים בנוים לפי אותם עקרונות של מלכודות. היכולת להבין מהי האנטומיה של מלכודת בכלל וקונפליקטים כמקרה פרטי מאפשרת לנו לנהל את עצמנו כך שלא ניפול לתוך המלכודת הזו.
אסף שני, גישור פנים ארגוני ועסקי, סדנאות ניהול קונפליקטים ומו"מ, ייעוץ למנהלים
קונפליקטים בנוים לפי אותם עקרונות של מלכודות. היכולת להבין מהי האנטומיה של מלכודת בכלל וקונפליקטים כמקרה פרטי מאפשרת לנו לנהל את עצמנו כך שלא ניפול לתוך המלכודת הזו.
לשכנע אדם אחר דורש מאמץ? או אולי, צריך להיות "חלק לשון" או אולי אפילו תחמן כדי להניע אחרים לפעולה? נו, בטח חייבים להיות ממש חכמים… האמת, שאף אחד מאלו… מוזמנים לצפות בסרטון ולראות מהו "הסוד" בשכנוע ללא מאמץ.
מה הדבר הראשון שעושים לפני כל מו"מ? מגדירים מטרות? לא! יש דבר מה אחר שעושים לפני… מגבשים אסטרטגיה? לא! יש דבר אחר שעושים לפני…אז מה כן עושים? ראו בסרטון.
מהם שני הסודות שיישום שלהם יאפשרו לכם לייצר הסכמה עם (כמעט) על אדם ב(כמעט) כל סיטואציה.
אחת השאלות שאני נשאל הרבה היא האם לרשום במהלך שיחה קשה. אז יש מן הסתם יתרונות וחסרונות ללא/כן לרשום. בסרטון אני מונה אותם ומציע את ההמלצה שלי בנושא.
שיחות משוב… לא אחת צמד המילים הללו מטילות צד כבד ביומנו של המנהל שצריך לנהל אותה… ועד בתום תקופה יש לא אחת כזו אלא מלא… יש עקרונות פשוטים שהופכים את שיחת המשוב, גם כשצריך לומר במסגרתה דברים לא פשוטים, לקלה יותר.
מו"מ? עם ילדים…? יאפ! יש כמה סיבות בגללן אני מחבר בין המילה מו"מ לקשר שבין הורים לילדיהם. בפשטות, אם אנשים היו מנהלים מו"מ עסקי כמו שהם מנהלים מו"מ עם הילדים שלהם, הם לא היו סוגרים ולו עסקה אחת… בסרטון שלפניכם אני מציע עקרונות אותם ניתן להעתיק ממו"מ עסקי אל הדיאלוג (מו"מ) של הורים עם ילדיהם.
מה… מה גבינה שוויצרית…? כן, ארגונים שהקונפליקטים בהם לא מנוהלים דומים לגבינה שיוויצרית. איך זה קשור ללקיחת אחריות, חוסן ארגוני והשורות התחתונות של הארגון (שלא לדבר על האווירה והלכידות הארגונית…) בסרטון.
מי שראה והתחבר (כמוני…) והתחבר לסרט "המיטריקס", ימצא עניין בסרטון הזה שמראה את הקשר בין "סיפור הקונפליקט" לבין המיטריקס.
מהו "אפקט הגרב" בניהול מו"מ (וגם בניהול קונפליקטים, מכירות, שיחות קשות…) ולמה הוא קריטי ליכולת שלך לנהל את המו"מ נכון ולהשיג את המטרות שלכם.