fbpx

אסף שני, גישור פנים ארגוני ועסקי, סדנאות ניהול קונפליקטים ומו"מ, ייעוץ למנהלים

גישור, קונפליקט, משא ומתן, שיחות קשות, מיומנויות גישור, מיומנויות משא ומתן, מו"מ, סדנאות, הכשרות לארגונים, מיומנויות ניהול קונפליקטים, אסף שני, מיומנויות גישור, גישור פנים ארגוני, בניית הסכמות

לחצות נכון את נהר הקונפליקט

מאסטר והתלמיד שלו עושים את דרכם חזרה למקדש. הם הולכים ימים בדממה עד שהם מגיעים לנהר. על הגדה עומדת אישה ומבקשת את עזרתם בחצייה. המאסטר לא חושב פעמיים, שם את האישה על גבו, חוצה איתה את הנהר, מגיע לגדה השנייה קד לה קידה וממשיך בדרכו בדממה. התלמיד נחפז אחריו נסער כולו. איך יכול להיות, חושב התלמיד לעצמו, שהמאסטר הפר את שבועת איסור הנגיעה שלו…  השניים ממשיכים ללכת בדממה עוד שלושה ימים וכשנראה המקדש באופק, לא יכול יותר התלמיד להכיל את רגשותיו והוא פונה למאסטר "מאסטר, איך יכול להיות שהפרת את השבועה שלך ונשאת את האישה הזו על גבך…?" עונה לו המאסטר: "אני סחבתי אותה שלוש דקות, אתה כבר סוחב אותה שלושה ימים…" הסתובב ובצעד קל, המשיך בדרכו אל המקדש.

לפעמים, הדרך הפשוטה ביותר לנהל קונפליקט היא לעשות את הפעולה הנקודתית והקצרה על פני התעקשות להגן על "עיקרון" כלשהו ולהתנהל התנהלות ארוכה. חשבו על הקונפליקט האחרון שהיה לכם, האם ראיתם בכלל את קיומה של האפשרות הקצרה? (אם לא ראיתם, הנה ההסבר למה) ואם ראיתם, האם הצלחתם להתאפק מלהיסחף בגל הרגש ששטף אתכם ולפעול באופן נקודתי וקצר?

הילד הבטיח לעשות כלים/לפנות את המדיח ולא עשה – האם נכון לטפל בכלים ולנהל אתו שיחה מקדמת מחר (3 דקות) או לשאוג עליו ולהתנהל בבאסה (3 ימים), בן הזוג (שוב) לא הוריד את הפח – האם נכון להוריד את הזבל ולנהל אתו שיחה מקדמת מחר (3 דקות) או להראות לו מה זה ולישון על הספה (3 ימים)…

"כן," תתקוממו "אבל העיקרון של שותפות במטלות הבית חשוב לי ואם לא אתעקש עליו במקרה הנקודתי הזה, המסר לא יעבור!" הא, אז אני מבין שבכל הפעמים בעבר שהתעקשתם על עיקרון כלשהו, המסר עבר… בואו, לא ממש… וכנראה אפילו שממש לא.

מיומנות ניהול קונפליקט כוללת בחובה שני כישורים: 1. היכולת לנהל את הרגש שעולה ולרסן את התגובה, ה… לא כל כך מקדמת… שהרגש מביא 2. מיומנויות תקשורת בניהול שיחה מקדמת על הבעיה.

לרסן את התגובה הרגשית ללא קיום שיחה מקדמת בנושא משולה לבעיטה בפחית במעלה הרחוב – לא רק שהבעיה לא נעלמת, בפעם הבאה שתפגשו בה, תהיו טעונים יותר… ולכן ניהול רגשי מחייב גם ניהול שיחה באופן מקדם – לא בכדי קוראים למיומנות ניהול קונפליקטים.

בספר "7 הטבעות" העוסק בפילוסופיה והאסטרטגיה של אומנות הלחימה, נשאלת השאלה: באיזה מקום נכון לחצות את הנהר. התשובה שהספר נותן: במקום הרדוד בו המרחק בין הגדות הוא הקצר ביותר. תחשבו על זה בפעם הבאה כשיש לכם קונפליקט: זהו את הנתיב הקצר, זהו את הרצון (אהלן אגו…) לחצות במקום העמוק והגועש של הנהר ועכשיו תבחרו.

 

שאלות? צרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן